Αποφάσισες να αγοράσεις κλιματιστικό; Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις αν θέλεις να κάνεις σωστή αγορά. Ποιο κάτω σου παραθέτουμε 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αγοράσεις το σωστό κλιματιστικό.

 1. Πάρε κλιματιστικό inverter

Τα κλιματιστικά inverter, έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν τη θερμοκρασία του χώρου σταθερή χωρίς την ανάγκη να ανάβεις και να κλείνεις το κλιματιστικό όταν π.χ ζεσταθεί πολύ ο χώρος.

Λόγω της τεχνολογίας αυτής είναι πιο ακριβά από τα κανονικά κλιματιστικά. Θα σου αποσβέσουν τη διαφορά στη τιμή όμως σύντομα αφού καίνε μέχρι και 2 φορές λιγότερο ρεύμα.


2. Προτίμησε κλιματιστικό υψηλής ενεργειακής κλάσης.

Δεν μπορείς να φανταστείς τη διαφορά στη κατανάλωση ρεύματος και συνεπώς στα έξοδα σου ενός κλιματιστικού Α+ ενεργειακής κλάσης ή ψηλότερης σε σύγκριση ενός λιγότερης. Και πάλι, τα κλιματιστικά υψηλής ενεργειακής κλάσης κοστίζουν περισσότερα  χρήματα, αλλά θα σου αποσβέσουν τη διαφορά της τιμής και θα έχεις κέρδος πολύ σύντομα.


3. Επίλεξε αθόρυβο κλιματιστικό.


Πόσες φορές μπήκες σε ένα χώρο και ενοχλήθηκες από το θορύβους που κάνουν τα κλιματιστικά. Φαντάσου να αγοράσεις ένα κλιματιστικό το οποίο να κάνει θόρυβο. Είναι πάρα πολύ ενοχλητικό ειδικά τα βράδια όταν θα ξαπλώνεις για ύπνο. Πολλά κλιματιστικά χαμηλού κόστους κάνουν πολύ θόρυβο τόσο στην εσωτερική τους μονάδα όσο και στην εξωτερική.  Φυσικά πολλές φορές ο θόρυβος μπορεί να προέρθει λόγο πρόχειρης εγκατάστασης από τον τεχνίτη γι’αυτό φρόντισε να επιλέξεις σοφά το τεχνικό που θα στο εγκαταστήσει.

4. Μην αγοράζεις το φθηνότερο.

Το να αγοράσεις ένα καλό κλιματιστικό πρέπει να θεωρηθεί σαν επένδυση στη ποιότητα ζωής. Πολλές φορές όμως δελεαζόμαστε από προϊόντα χαμηλού κόστους που στο τέλος της μέρας μας αφήνουν  λυπημένους για την κακή επιλογή μας.

Όπως προαναφέραμε ποιο πάνω, ο θόρυβος, η ποιότητα του αέρα και η ενεργειακή απόδοση σε ένα κλιματιστικό, θα του ανεβάσουν τη τιμή αλλά σε βάθος χρόνου θα αποσβεσουν τη διαφορά στη τιμή και θα σε αφήσουν ικανοποιημένο για τη σωστή επιλογή που έκανες.5. Επίλεξε κλιματιστικό με καλά φίλτρα.


Ίσως το ποιο σημαντικό χαρακτηριστικό του νέου σου κλιματιστικού. Τα φίλτρα ενός κλιματιστικού είναι πολύ σημαντικά αφού στην ουσία φιλτράρουν τον αέρα που εισέρχεται στο χώρο μας.

Πολλές εταιρείες κλιματιστικών στην προσπάθεια τους να κρατήσουν το κόστος κατασκευής των κλιματιστικών τους χαμηλό και να είναι ανταγωνίσιμες, χρησιμοποιούν χαμηλής ποιότητας φίλτρα με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η ποιότητα του αέρα στο σπίτι και να γίνεστε επιρρεπής σε αρρώστιες.

Προτίμησε να πληρώσεις κάτι παραπάνω αλλά να σου εγγυηθούν ότι τα φίλτρα που θα έχει το κλιματιστικό θα έχουν αντί-βακτηριδιακή ικανότητα.

Ένα χαρακτηριστικό που έχουν τα κλιματιστικά τελευταίας γενιάς είναι η λειτουργία του η λειτουργία του ιονιστή. Ο Ιονιστής επιτρέπει στο να έχουμε καθαρό αέρα στο χώρο μας χωρίς να τον κρυώνουμε η να τον ζεσταίνουμε.  

Περνάμε πολλές ώρες σπίτι μας γιατί νιώθουμε άνετοι. Είναι σημαντικό να επενδύσουμε στην ποιότητα του αέρα με ένα καλό κλιματιστικό. Ένα χαμηλής ποιότητας κλιματιστικό χωρίς τη σωστή συντήρηση θα γεμίσει τον αέρα του χώρου σου με βακτηρίδια επικίνδυνα για την υγεία σου.